Ny rektor på YG Malmö

[ingress]Madeleine Fils är ny rektor på Yrkesgymnasiet Malmö sedan årsskiftet.
– Det känns jättebra att äntligen vara igång! Jag kan se viss fördel med att börja mitt i ett läsår. Detta ger mig mer tid under våren att lyssna in vad elever och lärare på skolan tycker och kunna få en nystart till hösten, säger hon.[/ingress]

Förutom att samla all personal kommer hon att erbjuda alla elever på skolan ett enskilt samtal.
– Det är viktigt att få höra varför de valde Yrkesgymnasiet och om skolan levt upp till deras förväntningar eller vad som kan förbättras. På så sätt kan jag få en bild av vad som behöver prioriteras nu och vad som kan genomföras på längre sikt, säger Madeleine.

Madeleine har jobbat inom skolans värld sedan 2004, först som lärare i handels- och ekonomiämnen och sedan 2007 som biträdande rektor. När hon nu snart är färdig med sin rektorsutbildning vid Linnéuniversitetet kände hon att det var dags för en ny utmaning.
– Jag ser väldigt många möjligheter inom friskolans värld och jag tycker att lärlingskonceptet är bra, därför fångade Yrkesgymnasiet mitt intresse. Det finns många otroligt duktiga elever som kan gå yrkesprogram och på arbetsmarknaden finns det behov av ung och färdigutbildad personal. Med en yrkesutbildning behöver elevernas framtid inte vara ett stort frågetecken, vi ger dem en bra start in i yrkeslivet. Utmaningen för oss är att matcha rätt elev med rätt företag under utbildningen för att ge bägge parter bästa möjliga resultat.

Madeleine ser positivt på Yrkesgymnasiet Malmös framtid:
– Jag tror att Yrkesgymnasiet behövs som ett alternativ till andra skolor i Malmö och hoppas att vi kommer att starta upp med ännu fler elever till hösten. Målet är att vi ska bli en etablerad aktör, en attraktiv skola både för elever och för personal. En skola där eleverna trivs, känner sig trygga och är nöjda med den utbildning de får under sin studietid.