Ny anställningsform ökar chansen till jobb efter gymnasiet

Förra veckan presenterade utbildningsministern Jan Björklund ny anställningsform, en så kallad gymnasial lärlingsanställning som ska börja gälla från och med nästa läsår. Det innebär att man som gymnasieelev räknas som anställd under sin lärlingstid, vilket sedan lättare ska leda till ett riktigt jobb med fast anställning. Syftet är att försöka råda bot på den stora ungdomsarbetslösheten. En stor fördel med den nya anställningsformen blir att man hoppas knyta elevens yrkesutbildning närmare arbetsmarknaden och därmed öka chansen till jobb direkt efter gymnasiet.

Vi på Yrkesgymnasiet är otroligt glada över detta då vi alltid har jobbat enligt just denna modell. Vi fokuserar på att göra våra elever anställningsbara och förbereda dem för ett liv ute på arbetsmarknaden genom att de får spendera hälften av sin utbildningstid ute på en riktigt arbetsplats. Se bara vår första avgångsklass i Skellefteå där hela 86% hade ett jobb när de tog studenten!

yg_jobblogo