Nu har eleverna tagit studenten på YG Malmö: ”Kommer sakna alla vänner och lärare”

Att ta studenten är något som är stort för de allra flesta. I år blev dagen lite annorlunda, på grund av omständigheterna med Covid-19. Tack vare skolans lösning så kunde eleverna ändå få fira tillsammans på en restaurang.

Felicia Roxenstrandova, som gick Handels- och administrationsprogrammet, och Benjamin på VVS- och fastighetsprogrammet berättar här om känslorna inför studenten och deras framtidsplaner.

– Det känns så skönt att ta studenten och äntligen kunna avklara hela sin skolgång! Jag kommer dock att sakna alla vänner och lärare på Yrkesgymnasiet Malmö men jag är helt redo för att påbörja vuxenlivet. Efter studenten har jag planerat att jobba och plugga till medicinsk sekreterare nästa höst, berättar Felicia.

– Det känns väldigt skönt att ta studenten! Väldigt synd att vi inte får springa ut, men vi får göra det bästa av situationen. Efter studenten blir det två månaders sommaruppehåll och därefter jobb inom VVS, säger Benjamin.

STORT grattis till alla studenter – och tack för att vi på Yrkesgymnasiet fick vara en del av er gymnasietid!