Nu erbjuder vi Språkintroduktion på Yrkesgymnasiet Malmö

Har du nyligen kommit till Sverige? Är du redo att börja studera på gymnasiet? Då kan språkintroduktion på Introduktionsprogrammet vara något för dig. På det här programmet fokuserar du på svenska språket. Du förbereder dig för ett nationellt program inom gymnasieskolan, annan utbildning eller anställningsbarhet.

ÄMNEN

Vi erbjuder svenska, svenska som andraspråk, matematik, samhällskunskap, religion, engelska, historia, samt idrott och hälsa. Under nästa läsår kommer vi även kunna erbjuda NO-ämnen.

Vi kommer även ha möjlighet att rikta svenskan mot tex vård- och omsorgsprogrammet och att erbjuda yrkeskurser från detsamma. Vi arbetar med en till en, dvs en elev och en dator eller iPad och undervisningens upplägg kommer att vara individuell för varje enskild elev utifrån underlag och kartläggning vid skolstart. Stöd finns i form av specialpedagog och övrig elevhälsa.

HUR SÖKER DU?

Språkintroduktion söker du via din hemkommuns gymnasieantagning precis som alla andra program, ta gärna kontakt med studievägledaren på din skola för mer information.

Daniel Tegnvallius, 072-219 64 00, förnamn.efternamn@yrkesgymnasiet.se

Elin Diener, 073-867 00 87, förnamn.efternamn@yrkesgymnasiet.se

Varmt välkommen in med din ansökan, hoppas vi ses i höst!