Nu är det snart dags!

Sist vi var här såg det helt annorlunda ut, vad har hänt sedan dess?

– Framför allt vad jag kände blev en stor skillnad var att jag fick reda på var jag skulle undervisa, så nu har man börjat fundera lite mer och tänka sig in, berättar Victor som är ämneslärare i svenska.

– Nu tittade jag verkligen på lokalerna som min blivande arbetsplats, berättar APL-samordnaren Maria.

Rektorn Madeleine Fils fortsätter att beskriva hur långt i arbetsprocessen de befinner sig i. – Fastighetsägaren håller på att anpassa lokalerna för våra behov. Det tas bort några väggar och sätts dit några väggar och man målar och fräschar upp.

Hur känns det nu när flytten börjar närma sig?

– Härligt och jobbigt på samma gång. Att flytta en skola med maskiner och annat är lite mer arbete än att flytta privat. Men det är värt allt slit för att få nya lokaler där vi kan arbeta lite annorlunda framöver, fortsätter Madeleine att beskriva.

– Spännande! Känns fantastiskt roligt att verkstäderna i de nya lokalerna blir riktigt bra och stora. Även att man då kanske kan ta ett teoretiskt ämne dit tillsammans med yrkeslärarna i ämnesövergripande lärande. Sen tycker jag att det är så kul att biblioteket ligger i anslutning till min sal så vi lättare kan använda oss av den i undervisningen, säger Victor.

Pernilla som är lärare i engelska, fortsätter och berättar; – Det känns jätteskönt, och att eleverna kommer att få mer utrymme.

– Nyfiket och jätteroligt! Jag känner mig väldigt ivrig som ett litet barn och vill att det hela ska börja nu,

Vad tycker du är det bästa med att Yrkesgymnasiet flyttar till Estlandsgatan 6?

– Främst verkstäderna att de blir bättre på alla sätt och vis. Sen att det blir större sällskapsytor så det blir mer öppet som kan gynna stämningen för eleverna, säger Viktor.

– Hur lokalerna kommer bli. Vi kommer få mer utrymme på alla sätt och vis fast vi inte blir en större skola, berättar Maria. Ja, att vi får större verkstäder och eleverna får bättre arbetsmöjligheter, fortsätter Pernilla att beskriva.

Som rektor ser jag att vi har andra möjligheter att arbeta mellan programmen och att eleverna får lite bättre plats i skolans verkstäder, förklarar Madeleine.

Förväntningar?

– Att våra befintliga elever känner att det bli ett lyft för dem. Sen har vi idag en bra skolkultur men jag hoppas på en möjlighet att skapa en ännu bättre sådan, berättar Victor.

– Det känns som en nystart,, och att det blir bättre för eleverna! säger Pernilla

– Att det blir mer lättarbetat, fortsätter Maria med att svara.

Själv har Madeleine höga förväntningar både på lokalen, lärarna och hur de kommer verka efter att ha kommit på plats.

Vad har ni planerat inför skolstart, något nytt nu när ni flyttat?

– Jag hoppas på en bättre introvecka som vi hade förra året också, utbrister Victor.

– För eleverna vet jag ännu, allt är ännu inte färdigplanerat men vad vi vet i dagsläget är att vi kommer ha en aktivitet för alla våra fantastiska APL-företag som tar emot våra underbara elever. Vi ska ha ett event i de nya lokalerna som vi kommer bjuda in till berättar Maria.

– Vi är just nu i planeringsstadiet för det mesta men inget är helt klart och saker vi vill gå ut med ännu och som vi vill ska vara en överraskning för eleverna efter sitt sommarlov, avslutar rektorn Madeleine intervjun med.