Nour stortrivs på Flying Tiger Triangeln – ”Lär mig mycket på en riktig arbetsplats”

Redan första året på Yrkesgymnasiet Malmö kommer eleverna ut på riktiga arbetsplatser. Nour Sankar är väldigt nöjd med att få utveckla sin serviceförmåga på Flying Tiger Triangeln.

Yrkesgymnasiet Malmö anser att eleverna lär sig bäst genom att göra det de ska lära sig istället för att spendera all tid i ett klassrum. Därför är eleverna ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) under halva skoltiden.

Nour Sankar går första året på Handels- och administrationsprogrammet. Just nu praktiserar hon på presentbutiken Flying Tiger i Triangeln i Malmö. Hon packar varor, står i kassan och tar emot kunder. Nour stortrivs i butiken.

– Det är jätteroligt. Personalen är väldigt snälla och det är härligt att prata med alla kunder, säger hon.

Hon berättar även att hon utvecklas mycket av praktiken.

– Jag får lära mig om service och hur man tar hand om kunder. Dessutom får jag träna på språket genom att prata med alla i butiken. Jag lär mig väldigt mycket av att vara ute på en riktig arbetsplats.

Om Yrkesgymnasiet
Yrkesgymnasiet skapar jobb redan innan studenten. Eleverna lär sig sitt drömyrke genom minst 50% praktik på riktiga arbetsplatser. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Yrkesgymnasiet här.