Nordbygg 2018 Bygg och Elprogrammet Yrkesgymnasiet Västerås

Tack vare Yrkesgymnasiets Elevfond kunde treorna på bygg och elprogrammet onsdagen den 11:e april åka upp till Stockholm. Tillsammans med el och bygglärare Andreas och Johan gick resan mot Älvsjömässan, närmare bestämt Nordbygg 2018.

Under mässan fick eleverna träffa branschfolk samt testa på nya innovativa verktyg. Även Johan och Andreas kunde dra nytta av besöket då det bland annat gick att bocka av kunskapskravet ”eleven har kunskap om metoder, material, verktyg och maskiner samt kan hantera dessa”. Eleverna själva tyckte att mässan var givande samt en kul input till deras yrkesval.

Efter att mässan var över rörde sig gruppen vidare mot en gemensam aktivitet på Laserfortet, där både laser force samt Prison Island väntade. En avslappnad och rolig avslutning på en lång dag med många intryck! Sist och slutligen käkade hela gänget på O´learys för att sedan sova över på Generator Hostel.

På torsdagen var det fri rundvandring i ett soligt Stockholm innan tåget började rulla hem mot Västerås. Eleverna uppskattade aktiviteten och tyckte att den bidrog till en bättre sammanhållning samt gemenskap i klassen!