Nina Kojo berättar om sin praktikplats

Nina Kojo, åk 1 Vård- och omsorgsprogrammet

Berätta om din praktikplats!

– Jag började praktisera på äldreboendet Byholmen i Vårberg. Där lärde jag mig hur allt fungerar. Därefter provade jag på att jobba på hemtjänst Carema i Axelsberg, men nu är jag tillbaka på Byholmen. Jag föredrar äldreboende framför hemtjänst men det är bra att prova på båda delarna. Jag sköter om de äldre och får göra nästan allt som de andra anställda gör. Jag har en bra handledare på Byholmen.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag vill jobba inom kriminalvården, helst som skötare. Denna utbildning ger en bra grund.

Vad är det bästa med skolan?

– Det är lagom med plugg. Alla känner alla på en liten skola som Yrkesgymnasiet. Maten vi får på restaurangen vi äter på är dessutom jättegod!

Lite om mig.

– Jag är väldigt social och mitt drömresemål är Bora Bora.