Nimab anställer YG elever

Idag fick vi gladeligen besked att två av våra elever som läser sitt sista år på bygg- och anläggningsprogrammet fått en anställning via deras APL. Niklas Olsson och Kevin Delserius har sedan årskurs 1 haft en och samma praktikplats, nämligen på Nimad AB. Nu ska båda killarna börja sin anställning på företaget efter studenten.

Grattis killar, berätta om er nya anställning.
– Tack, det känns jätteroligt, berättar Niklas.
– Tack, det ska bli spännande att börja jobba som betongare eftersom jag egentligen började som snickare, men bytte inriktning, förklarar Kevin.

Hur kom det sig att ni fick jobbet?
– Jag gick personligen till anställningschefen för att höra mig för om mina chanser eftersom jag gärna vill jobba vidare i företaget. De ringde sedan referenser på mina arbetsledare och sen blev jag erbjuden anställning, berättar Niklas stolt.
– Jag skulle egentligen fått en anställning förra året eftersom de trodde jag tog studenten då. Sen kom en ny personalchef för ett jag sen, så var jag inne på kontoret och beställde lite varor så var han där så frågade han mig om det var jag som var Kevin och erbjöd mig jobb, berättar Kevin.

Vad har ni för framtidsdrömmar?
– Tjäna ihop pengar och bygga mig ett eget hus, förklarar Niklas.
– Att utvecklas och utbilda mig vidare till arbetsledare eller kanske ingenjör men först måste jag vara vanlig knegare, säger Kevin.