Nationernas Dag på Yrkesgymnasiet Örebro

På Yrkesgymnasiet i Örebro vill vi, varje dag, kunna bidra till en lite finare värld och ett mer öppet och välkomnande samhälle. Detta är något som vi, både personal och elever, brinner för och satsar hårt på! I det hårda klimat vi idag lever, där alla människor inte riktigt är lika mycket värda, är det nu viktigare än någonsin att stå upp för och visa att vi bryr oss och att vi tycker att alla människor är lika mycket värda och förtjänar det bästa. Den här gången visar vi det genom att anordna ”Nationernas Dag” i samarbete med organisationen Operation Mercy.

Fredagen den 3:e juni har Yrkesgymnasiet Örebro tillsammans med örebrobaserade organisationen Operation Mercy anordnat en välgörenhetsdag som vi valt att kalla Nationernas Dag. I ett par timmar, mellan 11 och 16, bjuds det på lunch för den hungrige och alla våra program kommer finnas representerade och erbjuda diverse tjänster samt elevproducerade produkter till försäljning. Det kommer finnas möjlighet att få alltifrån en minirekond för bilen utförd av våra fordonselever och hårstyling av frisöreleverna till saker som ansiktsmålning för barn och bakverk, samt aktiviteter, från världens alla hörn. Vi kommer även ha en fotoutställning från Tadzjikistan och Jordanien av fotograf Andreas Varro. Detta är bara lite av vad som kommer finnas hos oss denna förhoppningsvis soliga dag.

Alla pengar vi får in går till att stödja två pågående projekt i Tadzjikistan och Iran. I Tadzjikistan förändrar Operation Mercy livsvillkoren för funktionshindrade och i Iran hjälper de afghanska flyktingkvinnor med utbildning för att de ska kunna bli självförsörjande. Operation Mercy har i sin tur ett samarbete med organisationen Sida som innebär att varje krona vi samlar in blir tio.