Nationernas dag på Yrkesgymnasiet Örebro

Med stort engagemang och mycket hjärta kan man göra stor skillnad i den stora världen från den lilla orten. Yrkesgymnasiet Örebro anordnade nationernas dag för att samla in pengar till välgörande ändamål.

– Det är viktigt att visa att man bryr sig. Det är jättekul att vi gör någonting i skolan eftersom det är många i världen som behöver hjälp och alla man kan hjälpa är bra. Även om det bara är en person, konstaterade Abir Ahmed, vård- och omsorgsprogrammet.

Genom att bland annat tvätta bilar åt Örebroborna, baka och grilla så samlade man in pengar till bland annat utbildning för afghanska flyktingkvinnor i Iran och till att hjälpa funktionshindrade i Tadzjikistan. Projekten drivs av organisationen Operation Mercy. Från organisationens huvudkontor i Örebro styrs 300 medarbetare i över 12 länder.
– Det är riktigt slitsamt att tvätta bilar en hel dag men alla pengar går ju till något bra och då blir det ju roligt, berättar Javid Kasemi, fordonsprogrammet.

Nationernas dag uppmärksammades också av Nerikes Allehanda och byggläraren Danny Wermes lösning att bygga om en bil till en grill. 18-årige Kim Löfgren är en av eleverna som under ett par veckor hjälpt till att bygga om bilen.
– Det var en hel bil med motor och allt. Vi tog ut motorn och kapade bilen. Sen skeppade vi i väg den till en verkstad och låste fast hjulen.
Se inslaget här; webb-tv http://na.se/nyheter/orebro/1.3936593-na-tv-elever-byggde-om-bil-till-grill