Möt nya läraren till el- och energiprogrammet

Yrkesgymnasiet Borås senaste rekrytering Wigdan Alsarray vill hjälpa eleverna att lita på sig själva.
– När en elev litar på sig själv får den lättare att lära sig, säger hon

Till hösten startar Yrkesgymnasiet i Borås. Nu rekryterar skolan Wigdan Alsarray till el- och energiprogrammet. Hon är väldigt taggad inför sin uppgift som yrkeslärare.

– Jag försöker alltid anpassa undervisningen till individens speciella behov. Och jag vill inte stå i vägen för elevernas utveckling. Om eleverna vågar testa själv, lär de sig snabbare, säger Wigdan.

På Yrkesgymnasiet sker minst 50% av utbildningen på en riktig arbetsplats. Något Wigdan tycker är bra.

– Jag anser att det bästa sättet för eleverna att lära sig något är att göra det.

Wigdan Alsarray föredrar även att arbeta med tillit. I sin roll vill hon låta eleverna ta stort ansvar så att de kan utvecklas.

– Att visa tillit till eleverna och ge dem ansvar motiverar dem och utvecklar dem enormt. Samtidigt är det viktigt att alltid finnas där som stöd.

Om Yrkesgymnasiet
Yrkesgymnasiet skapar jobb redan innan studenten. Eleverna lär sig sitt drömyrke genom minst 50% praktik på riktiga arbetsplatser.

Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Yrkesgymnasiet här.