Möt eleven Andrea Nita – Yrkesgymnasiet Göteborg

 

”Jag fick klippa en kille första dagen”

Andrea Nita gör sin praktik på frisörsalongen Hair i Angered. Trots att hon bara går första året på Hantverksprogrammet Frisör får hon redan färga, tvätta och föna kundernas hår.

Vad är det bästa med din praktikplats?
Jag tycker att det är bra att det är många kunder i salongen hela tiden. Jag sitter inte ner utan har alltid något att göra och då lär man sig snabbare. Sedan är mina chefer jättetrevliga. De stressar inte utan är lugna.

Varför valde du Yrkesgymnaiset?
Jag valde yrkesgymnasiet för att det är mycket praktik så man ser hur det är i verkligheten och då kommer man lättare in i arbetslivet sedan.

Vilket är ditt drömjobb i framtiden?
Förut hade jag ingen aning. Nu vet jag att jag vill bli frisör och kanske i framtiden ha min egen salong.

Nämn något som du har lärt dig på Hair?
Jag har lärt mig att locka hår med plattången. Det är svårt att förklara med ord. Man kan göra locken inåt eller utåt. Jag har redan fått färga hår tre gånger. Första dagen fick jag testa att klippa lite på en kille. Under min andra praktikperiod ska jag lära mig att permanenta och att göra slingor i folie.

Hur känns det att vara uppskattad på sin praktikplats?
Min chef Tina brukar säga att hon är nöjd med mig. Det känns bra att höra det. Jag är jättenöjd. Om man hamnar fel eller inte gillar det man gör så lär man sig inte lika bra.