Mohamed fick sommarjobb på sin APL-plats

Mohamed är sprudlande glad. Han är en av dem på Yrkesgymnasiet som har fått sommarjobb på sin praktikplats.
– Jag är så glad. Detta är mitt första sommarjobb som jag har fixat själv, säger han.

Mohamed går första året på Handels- och administrationsprogrammet på Yrkesgymnasiet Göteborg. Sedan skolstarten har han haft sin APL på Willys vid Wieselgrensplatsen.
När Mohamed gick i åttan ordnade hans dåvarande skola ett sommarjobb till honom. I år fixade han det själv.
Det var i slutet av februari som han fattade mod till sig och gick in på chefen kontor och frågade om sommarjobb.
– Då sa chefen att de redan hade tänkt att fråga mig om det. Chefen sa även att jag jobbar bra. Jag blev så glad att jag bara sprang ut, jag ville inte att de skulle se att jag blev så glad, säger Mohamed och skrattar.

I sommar kommer han att jobba nio veckor i livsmedelsaffären och ansvara för deras frukt och mejeridel. Mohamed berättar stolt om allt han har lärt sig på sin praktikplats. Bland annat vikten i att göra det fint i affären för kunderna och att hjälpa dem på bästa sätt.
– Jag är så glad för jobbet. Nu har jag något att göra i sommar. För pengarna ska jag köpa en ny telefon och dator. Jag kommer även att spara en del också, säger han.

Vad är dina tips till elever som inte fått sommarjobb än?
– Var på din praktikplats hela tiden. Jobba hårt, hjälp kunderna och visa att du vill jobba. Då får man lättare sommarjobb.