Maria Almgård Bertland prisad av ThorenGruppen

[ingress]Maria Almgård Bertland, lärare i handel, har jobbat på Yrkesgymnasiet Stockholm sedan skolan öppnade för ett och ett halvt år sedan. Hon har utsetts till Årets varumärkesbärare av ThorenGruppen.
– Jag tror att man alltid måste ha en positiv inställning. Jag har alltid trott på lärlingskonceptet och på ThorenGruppen som företag. Det har alltid funnits en framåtandra. Man måste tänka att skolan är något som vi bygger upp tillsammans och då krävs entreprenörskänsla![/ingress]

Innan Maria började på Yrkesgymnasiet jobbade hon som lärare på handelsprogrammet på en annan skola där man hade mer traditionell undervisning. Hon uppskattar sättet att arbeta på Yrkesgymnasiet.
– Nu har jag mycket kontakt med olika butiker och ser att elevernas kunskaper får nytta i verkligheten! I och med att de gör så mycket praktik inser eleverna själva vad de behöver kunna och längtar efter ny kunskap.

Maria trivs utmärkt med sitt jobb.
– Jag har träffat så många trevliga och positiva kollegor. Det är en väldigt öppen och dynamisk organisation och ett positivt klimat där alla kan komma med idéer och nya tankegångar.

Maria berättar om en idé som hon kunnat förverkliga.
– Vi har haft ett seminarium på skolan för att få ungdomarna att äta mer sund och nyttig mat. Vi hade olika föreläsare här, bland annat en nutritionist och personer från olika livsmedelsföretag. Eleverna fick själva ge sin syn på vad som är sund mat och skräpmat. Förra året hade vi ett projekt om sinnesmarknadsföring och om hur kryddor från orienten har inspirerat det svenska köket.