Många byggen i Sollentuna

[ingress]Eleverna på bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet i Sollentuna har under första terminen hunnit med att prova på många olika moment och tekniker.[/ingress]

-Eleverna har själva byggt en del av inredningen i yrkeslokalen. De har bland annat gjort arbetsbänkarna och ljudisolering där. Dessutom har de byggt bänkar till området utanför skolan och inredning till omklädningsrum. Byggandet av dessa saker innehåller moment som de skulle ha gjort ändå, så då är det bra att göra saker som kommer till användning, säger Sören Lindén, bygglärare.

Dessutom har de byggt lösa väggar som arbetsstationer som de kan öva olika moment på, bland annat kakelsättning. Eleverna har satt in dörrar med karm och foder. De har byggt väggar med plåtreglar, som är en teknik som ofta används och är särskilt bra ur brandsäkerhetssynpunkt.

-Det är viktigt att det har kunskap om sådant också, säger Sören som genomgående är noga med att betona säkerhet i alla lägen när han undervisar, inte minst när det gäller arbetsmiljön.