Malin fick jobb direkt efter studenten

Malin tog studenten som frisör frМn Yrkesgymnasiet i Umeå och fick jobb direkt efter studenten. Nu jobbar hon på Söderklippet.

– De tyckte att jag jobbat in mig bra med kunderna så jag fick stanna kvar. Det är verkligen jätteroligt, säger Malin glatt.

– Jag är en sprallig, pratglad och lycklig person som trivs med människor omkring mig. Därför tror jag att jag passar bra för jobbet, berättar Malin vidare.

Valet att utbilda sig till frisör grundade sig i att Malin själv tyckte att det var jobbigt när hon skulle klippa sig; frisören missförstod henne, lyssnade inte på hennes önskemål och hon fick gå från frisören missnöjd.

Nu är hennes uppdrag som frisör att vara en god lyssnare, att följa upp kundens önskemål under besöket och att inte släppa iväg en missnöjd kund. På det stora hela är Malin intresserad av skönhet, men tycker att frisyren och håret ändå är det man ser först hos en person.

När Malin skulle välja skola tänkte hon först gå på ett större gymnasium i Umeå, men hon tyckte att det var för stort och valde istället Yrkesgymnasiet som hon ser som en liten och familjär skola med färre antal elever.

När hon började Yrkesgymnasiet fick hon hjälp av sin lärare att hitta en praktikplats, vilket visade sig vara ett lyckokast. Praktiken är viktig tycker Malin, för då får eleverna prova på hur det verkligen är att arbeta på riktigt. Malins nära framtid ser hon på Söderklippet i Umeå, men ett av hennes livsmål är att starta en egen salong där hon kan erbjuda en helhetsupplevelse inom skönhet för både hår, hud och naglar.

Om Malin skulle rekommendera något till framtida frisörer, skulle det vara att de inte ska vara rädda för att göra fel och inte vara nervösa när de håller i saxen. De ska också våga ta för sig, upptäcka nytt och prova nya saker, inte bara göra det som känns bekvämt. Och om de tycker om att arbeta praktiskt ska de välja Yrkesgymnasiet. Malin avslutar:
– Gå ut i livet och lär er istället för att sitta i en skolbänk!