Lista: 3 fördelar med El- och energiprogrammet – guldläge på arbetsmarknaden

Vi listar tre anledningar till varför El- och energiprogrammet är ett självklart val för dig som vill vara eftertraktad på arbetsmarknaden och få ett roligt jobb.

Enligt Svenskt Näringsliv upplever många ungdomar att det saknas information om yrkesprogrammen och söker därför inte till dem – trots en enorm efterfrågan på examinerade yrkeselever och att många ungdomar passar som handen i handsken på en yrkesutbildning.

Inför omvalet listar vi därför tre anledningar till varför El- och energiprogrammet på Yrkesgymnasiet är rätt val för dig.

1. Lätt att få jobb
    El- och energiprogrammet ger dig ett guldläge på arbetsmarknaden. En växande befolkning och ökande krav på energieffektivisering skapar en hög efterfrågan på elektriker. Enligt Arbetsförmedlingen har elektriker och tekniker mycket goda möjligheter till jobb både på ett och fem års sikt.
  2. Hög lön snabbt
    Programmet ligger bland de högsta på Ekonomifaktas lista över de gymnasieprogram som snabbast leder till höga löner och goda positioner på arbetsmarknaden. Redan 1 år efter studenten tjänar de som gått programmet i snitt 22 600 kronor i månaden, 3 år efter studenten är genomsnittslönen 27 700 kronor per månad.
  3. Lär dig genom att göra
    På Yrkesgymnasiet spenderar du över 50 % av tiden ute på riktiga arbetsplatser där du lär dig genom att göra. Istället för att sitta fastklistrad i skolbänken samlar du på dig dyrbara yrkeserfarenheter genom verkliga uppgifter och handledning.

Vill du också lära dig genom att göra istället för att sitta fast i skolbänken? Vill du vara eftertraktad på arbetsmarknaden och få ett jobb med hög lön supersnabbt efter studenten? Läs mer om och El- och energiprogrammet på Yrkesgymnasiet här.