”Lätt att få nya kompisar här” – YG Göteborg Kick off 2018

Rekordmånga har sökt till Yrkesgymnasiet i år. Det ville vi fira med en Kick Off för våra nya elever. Under kvällen bjöds de på festligt snacks, tävlingar och fina priser. Men bäst av allt – en härlig gemenskap.

Kick Offen började med att eleverna hälsades välkomna i dörren av skolans rektor Janna Krstic. Solen sken och eleverna strömmade sedan in i skolan uppehållsrum där de fick mingla runt med våra nuvarande elever och smaka på festliga snacks och dricka bubblande god cider. Efter det fick eleverna besöka olika klassrum där de fick träffa våra lärare och göra roliga tävlingar tillsammans med sina framtida skolkompisar.

Alva har sökt till Bygg- och anläggningsprogrammet och tog med sig en vän till Kick Offen. I ett av klassrummen i samband med tävlingarna träffade hon Elin och hennes vän som har sökt samma program. De fyra tjejerna är sprudlande glada och pratar i mun på varandra.

– Vi lärde känna varandra i dag, säger Alva.

Det är tredje gången hon är på besökt hos oss på Yrkesgymnasiet. Tidigare har hon även varit på våra Öppet Hus två gånger.

Hennes nyfunna vän Elin berättar att hon var väldigt nervös inför att komma till Kick Offen men när hon kom hit så upplevde hon att alla människor var väldigt öppna och snälla.

– Det är lätt att få nya kompisar här, säger hon.

Totalt kom det 81 personer på Kick Offen. Kvällen avslutades med prisutdelning och eleverna fick, om de ville, ta med sig var sin Goodie bag hem. Den innehöll bland annat en smaskig chokladkaka, våra populära vattenflaskor och finurliga YG-pennor.

Tack alla elever för att ni kom. Det ska bli kul att träffa er igen till hösten!