Lästips från Yrkesgymnasiet Uppsala

Ibland kan det vara svårt att hitta en bra bok att läsa. Som tur är vill våra elever på Yrkesgymnasiet Uppsala gärna dela med sig av sina boktips. Vi träffade David och frågade vilka bok han vill rekommendera.

Berätta lite om dig själv.

– Jag heter David Nonnen, jag går första året på Vård och omsorg. På fritiden umgås jag gärna med vänner men tycker också om att läsa och spela spel. Tv spel.

Vad har du för framtids planer?

– Jag vill bli polis, det är vad jag satsar allt jag har på!

Vad krävs för att bli polis?

– Man läser högskoleförberedande, plus att man även lägger till historia. Sedan måste man faktiskt ha turen att komma in, för det är väldigt tufft!

Vad är ditt bästa boktips?

– Den femte vågen av Rick Yancey och den handlar om att det en dag kommer det upp som ett stort grönt öga på himlen som ett stort skepp. Sedan slås all el ut och jorden börjar gå under som i vågor. Först slås elen ut sedan kommer pesten som dödar folk.  Den bryter ner mänskligheten steg för steg. Sedan handlar det om när den femte vågen kommer, och vad som händer då.

Vad är det som gör att du tycker boken är så bra?

-Man blir verkligen fast i boken och vill hela tiden läsa vidare och vidare. Varje sida har något nytt att erbjuda. Man kan verkligen sitta i flera timmar, och bara läsa!

Har du några boktips till våra elever? Hör då gärna av dig till oss på vår Facebook sida. Fler boktips hittar här på vår sida, klicka på taggen nedan och låt dig bli inspirerad!