Larm och säkerhet – en bransch på framfart

Vd:n och ägaren för Svenska Alarm, Christofer Eriksson, är anställningslysten. Den pågående expansionen av hans företag och branschen i övrigt kräver fler anställda. Christopher Andersson från Yrkesgymnasiets El- och energiprogram gör sin APL på företaget och ser ljust på sin framtid i branschen.

Reportage v.18 Svenska Alarm, Christopher Andersson.jpgFör ungefär sex år sedan upplevde Vd:n Christofers mamma ett inbrott och han insåg snabbt att saker kunde göras mer effektiva. Det var början på ett idag blomstrande företag med en medarbetarkultur som får alla att känna sig som en i gänget.

– Det är viktigt att man känner sig välkommen och blir en del av teamet, och vi har byggt kontoret utefter den principen. När du har rast kan du därför lira pingis eller spela playstation, säger Christofer.

Favoritspelet är Fifa 2015 och det går rykten om att APL-eleven Christopher är en värdig motståndare.

– Jag har själv undvikt att spela mot honom för jag har hört att han är grym, berättar Vd:n med ett leende.

Allt som krävs är viljan

På Svenska Alarm får YG:s Christopher göra allt ifrån att programmera larmsystem till att vara med på kundmöten och installationer. Den sociala delen i arbetet är viktigt och viljan att lära sig är en stor kugge för att få fortsatt jobb.

– Du behöver inte kunna allt när du kommer hit, bara du har den hungrande viljan för att lära dig av våra Larmtekniker och det tycker jag Christopher gör jättebra, talar Vd:n om.

Reportage v.18 Svenska Alarm, Christofer Eriksson.JPGVill jobba varierat

Christopher valde Yrkesgymnasiet för att han var intresserad av att börja jobba tidigt och tyckte att el-området var något för honom. På Svenska Alarm trivs han väldigt bra.

– Min handledare är väldigt schysst och trevlig. Jag tycker det är jättebra och roligt när man får se hur de arbetar och hur det är att jobba inom branschen. Jag skulle kunna tänka mig att jobba där och vill i framtiden testa på många olika områden inom el.