Läraren Julia brinner för elevutveckling

Vi pratade med läraren Julia på Yrkesgymnasiet Umeå för att höra mer om henne och hennes tankar om Yrkesgymnasiet.

Berätta lite om dig själv och din bakgrund

– Jag är 28 år gammal och född och uppvuxen i Umeå. Jag har bott här större delen av mitt liv förutom ett halvår i Grekland när jag var 19. Innan jag började plugga till lärare har jag jobbat en del inom restaurang och handel. Jag har jobbat på skolan i snart ett år och trivs väldigt bra här.

Vilka ämnen undervisar du i?

– Mina två ämnen är engelska och religionskunskap.

Vad är det bästa med att vara lärare?

– Det bästa med att vara lärare är att få möta ungdomar och se dem utvecklas och lyckas, både kunskapsmässigt och på ett personligt plan.

Vem bör söka YG?

– Sök till YG om du tycker att det är viktigt att kombinera teori och praktik, du får nämligen göra halva din studietid ute på APL!

Om Yrkesgymnasiet

Yrkesgymnasiet skapar jobb redan innan studenten. Eleverna lär sig sitt drömyrke genom minst 50% praktik på riktiga arbetsplatser.