Lärare från Yrkesgymnasiet Skellefteå belönas med ett stipendium

Vår bygglärare här på Yrkesgymnasiet Skellefteå Fredrik Lindström har mottagit ett stipendium på 3000 kronor från Näringslivskontoret för sin insats som UF-lärare.

Vi träffade honom för att ställa några korta frågor.

Hur känns det att få stipendiet?
Det är jätteroligt att bli uppmärksammad över det arbete man gör och jag är jättestolt.

Hur vill du utveckla UF-arbetet?
Jag vill göra UF till en självklarhet för alla elever som har mig som lärare. Mitt mål är att man ska längta till UF-lektionerna och dessutom att man man ska kunna se en tydlig koppling till sin framtida yrkeskarriär, oavsett om ska jobba för någon eller att man startar ett eget företag. Jag har som avsikt att göra ständiga förändringar varje läsår för att öka kvalitén med UF. Inför nästa år ska jag ha som mål att involvera elevernas APL-platser på ett tydligare sätt.

Vad är viktigast för att lyckas inom UF?
Som lärare krävs det att man har tålamod och tror på sina elever, men också att man ger dem utmaningar som är både svåra och lätta. Det får eleven att växa och utvecklas i takt med att man vågar göra saker som man tidigare aldrig gjort. På så sätt får de också veta att allt har ett pris och att det oftast inte handlar om pengar, utan att en egen arbetsinsats, när väl chansen dyker upp, kan förändra världen man lever i.

Fredrik stipendie YG skelleftea

[box limit=”150″ titlep=”top” imagep=”left” imagew=”100″ imageh=”100″ align=”left”]Namn : Fredrik Lindström
Ålder: 43
Bor: Centrala Skellefteå