Nu är tävlingen slut! Stor tack till alla duktiga tävlingsdeltagare. I januari kommer vi att kontakta vinnarna. God fortsättning. 🙂

Julkalender

Snapchat edition

Vinn en biobiljett varje dag och en iPad på julafton!
Allt du behöver göra är att först svara rätt på dagens fråga.

Tävling

Varje dag ställer vi en fråga på vårt Snapchat-konto (vi heter yrkesgymnasiet på Snapchat, följ oss där). Lite senare dyker frågan upp här på denna sida. Du som är först med rätt svar vinner en biobiljett. På julafton, lucka 24, har du möjlighet att vinna en iPad Mini. Jihooo! Kom ihåg att tidpunkten för när frågan släpps kommer att variera, men den släpps alltid först via vårt Snapchat-konto.

Psst….en liten ledtråd; alla svar finns i vårt magasin, på vår webb eller i vår film

Regler och tävlingsinformation

• För att få vara med i tävlingen måste du gå i klass 9.
  • Du kan bara svara på dagens fråga (dvs den lucka som är samma som dagens datum).
  • Tidpunkten då frågan släpps varierar, men frågan kommer alltid först på vårt Snapchat-konto.
  • Vinnarna kommer att kontaktas i januari via den mejl du anger – svarar du inte där innan den 15 januari kommer vi kontakta andra tävlande, osv. Du måste då ange en postadress dit vi kan skicka priset.

• För lucka 1 – 23 tävlar du också mot julkalendertävlingarna på Affärsgymnasiet och Innovationsgymnasiet.
  • Har du föräldrar eller annan släkt som arbetar på någon av ThorenGruppens skolor kan du ej vara med.
  • Vi är inte ansvariga för deltagarens möjlighet att delta i tävlingen eller om tävlande begränsas genom sådant som t ex bredband, telefoni, ofullständiga kontaktuppgifter eller annat som som påverkar tävlingsupplägget.

Bästa vinstchansen har du på Snapchat

Där lägger vi ut dagens fråga innan den kommer upp här på webbsidan. Du får ett riktigt försprång när du följer oss.

Julkalendertävling

Varje dag släpps en ny fråga här, och alltid liiiite tidigare på Snapchat (följ oss där, vi heter ”yrkesgymnasiet”). Längs ned på sidan skriver du in ditt svar. Är du först…då vinner en biobiljett!

• Vad har Yrkesgymnasiet för slogan?

• Hur många av våra elever har en APL-plats?

• Hur mycket får man som elev i lärlingsersättning på Yrkesgymnasiet?

• Hur många orter finns Yrkesgymnasiet på?

• Hur ska du göra för att få testa på att vara ”elev för en dag”?

• Vad är skillnaden mellan Yrkesgymnasiet och en vanlig gymnasieskola?

• Vilket program kan du gå om du inte har fullständiga betyg?

• Hur mycket pengar från elevfonden fick frisöreleverna på YG i Umeå för att besöka en frisörskola i Plymouth?

• Vilket program ska du söka om du vill jobba som byggnadsarbetare eller målare?

• På vilka orter kan du inte läsa el- och energiprogrammet?

• Nämn 4 städer där du kan läsa fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet?

• Vilket program ska du gå på YG om du vill bli butikssäljare?

• Hur många timmar behöver du jobba på en frisörsalong efter YG innan du kan ta gesällprovet?

• I vilka 3 orter kan du läsa hotell- och turistprogrammet på YG?

• Vilket yrke blir du efter industritekniska programmet på YG?

• Vilken kurs behöver du välja till på vård- och omsorgsprogrammet för att få högskolebehörighet?

• Vad heter företaget som äger Yrkesgymnasiet?

• På våra program får man antingen ett startpaket för körkort eller en resa. Nämn 3 program där man får resa.

• Hur beskriver Erika Lundqvist lärarna på Yrkesgymnasiet Gävle?

• Hur mycket av utbildningstiden är du minst ute på ett företag?

• Nämn alla yrken som du kan bli på Yrkesgymnasiet Malmö

• Med vilket bemanningsföretag samarbetar YG för att göra dig anställningsbar?

• Vad heter APL-samordnaren i Elevfonden-filmen?

• Vilket är Wilmas, i YG-magasinet, starkaste minne ifrån Yrkesgymnasiet?