Julia på Yrkesgymnasiet om studenten: ”Vill inte släppa taget om skolan ännu”

Coronavirusets framfart gjorde att studenten inte kunde firas på vanligt vis. Men genom att fira på restauranger, med säkerhetsåtgärder på plats, kunde eleverna på Yrkesgymnasiet ändå säga hejdå till gymnasietiden och varandra.

Här berättar Julia Danielsson Lyrén, elev på Vård- och omsorgsprogrammet, om glädjen bland annat med vemod inför studenten.

– Det bästa med Yrkesgymnasiet har varit alla möjligheter den öppnat för mig. Praktiken har gjort att jag verkligen fått testa på allt som finns att få. All kärlek som YG har och gemenskapen som vi alla har tillsammans, säger Julia.

Hon kommer framförallt sakna alla de som hon har lärt känna under sina år på Yrkesgymnasiet.

–  Jag kommer sakna mina klasskompisar och alla lärare som jag kommit extra nära och är vemodig till studenten. Jag vill inte släppa taget om skolan ännu! Jag kommer även sakna de underbara kommunikatörer vi har på Yrkesgymnasiet, de sprider massa glädje och gör våra mässor och andra evenemang vi har med skolan ett nöje. Tack för mig dessa 3 år, det har varit en mycket kul upplevelse att dela med er!

Nu går avgångseleverna på Yrkesgymnasiet Stockholm, Yrkesgymnasiet Huddinge och Yrkesgymnasiet Sollentuna vidare mot framtida studier och arbete inom sina yrken.

Yrkesgymnasiet säger ett stort grattis till er alla och lycka till i framtiden – vi är så glada över att ha fått vara en del av just er gymnasietid!