Jessica börjar som lärling efter studenten

[ingress]Jessica Åströms utbildning på VVS- och fastighetsprogrammet blev bättre än hon någonsin kunnat drömma om.[/ingress]

Jessica valde Yrkesgymnasiet efter att ha besökt öppet hus på skolan.
– Det verkade väldigt positivt och att få göra mycket praktik lockade också. Det är skönt med en liten skola och det är en väldigt familjär känsla. Man får bra kontakt med alla, även de på andra program.

Jessica har under hela utbildningen gjort sin APL på Grubbe Ventilation eftersom hon inte hittade något lämpligt VVS-företag.
– Jag blir inte VVS:are, men jag är väldigt nöjd att jag valde det här! Nu blir jag ventilationsplåtslagare och både tillverkar och monterar sådant som är relaterat till ventilation, berättar hon.
Under sin APL har Jessica fått lära sig allt praktiskt med yrket och alltid haft en handledare och kollegor som stöd och hjälp. Praktiken har gett henne mer än så.
– Jag är mer självständig och trygg i mig själv inför framtiden.

Jessica vet redan vad hon ska göra efter studenten.
– Jag ska börja som lärling på min praktikplats. Det känns jättebra och det är en stor lättnad att inte behöva oroa sig för framtiden!

Namn: Jessica Åström
Utbildning: VVS- och fastighetsprogrammet, Yrkesgymnasiet Umeå
APL-plats: Grubbe ventilation
Lyssnar på: Blandat, men mycket rock och metal