Jenny och Felix förbereder inför spännande resa

Tidigare kunde man läsa här på hemsidan om att Yrkesgymnasiet Malmö och välgörenhetsorganisationen Invisible Friends hade inlett ett spännande samarbete. Bland annat tack vare bidrag från Elevfonden kommer Yrkesgymnasiet Malmös byggelever och en bygglärare åka till Khon Kaen i nordöstra Thailand för att göra några bygguppdrag på barnhemmet Ban Luk Rak. Ett utmärkt exempel på YG i samhället, bara ett av många CSR projekt som Yrkesgymnasiets elever är involverade i.

Idag träffade jag Jenny Louman och Felix Weimers Claesson, som är två av byggeleverna på Yrkesgymnasiet Malmö som åker till norra Thailand på fredag och ställde några snabba frågor.

Jenny och Felix YG

Nu när det snart är dags för avfärd, hur känns det?

Jenny: Det känns spännande, men det känns som att jag inte är riktigt klar för vi åker ju om fyra dagar. Jag tror att det blir mycket känslosamt också, och det är svårt att förbereda sig mentalt. Vi lever ju på ett annat sätt här i Sverige, jämfört med Thailand.

Felix: Ja, det ska bli spännande och känslosamt, som Jenny också säger, och det är svårt att förbereda sig på vad man ska möta. Vi ska besöka barnhem, och Jenny ska också besöka barn med sina mammor på ett kvinnofängelse. Då får jag inte följa med.

På vilket sätt har ni förberett er?

Ja vi har försökt att förbereda oss på olika sätt. Vi har gjort ritningar och planerat vad som behövs i material. Att förbereda sig mentalt är svårt, för vi vet inte riktigt vad som väntar oss vid besöket på barnhemmet.

Det är en del praktiska saker ni måste ordna när ni kommer fram, vad gör ni om något inte finns att inhandla till er planerade lekplats?

Jenny: Vi ska göra två fotbollsmål, ett bollplank där barnen ska kasta, eller skjuta bollar genom hålen som ger poäng. Sen om vi får tid, har vi också tänkt tillverka en gunga, som en extra sak till lekplatsen, svarar Jenny.

Felix: Allt material kommer köpas in på en byggmarknad i Thailand och det ska finnas allt material vi behöver, för vi behöver inga speciella saker. Det är avsatt ca 20-25 timmar för att arbeta med detta, och vi hoppas bli klara. Vi vill ju inte att det ska vara halvfärdigt och vi vet ju inte hur underlaget ser ut.

I värsta fall får vi jobba på natten! utbrister Jenny.

Vad är ni mest spända inför?

Jenny: Jag ser fram emot resan, och det går inte att sätta ord på hur jag känner.

Felix: Resan i sig är en upplevelse, svarar Felix efter en stunds fundering, och vi åker ju för att hjälpa barnen.

Båda avslutar med att berätta att när arbetet är klart så ska de ha en fest för att fira, så de måste bli klara innan de åker tillbaka hem på lördagen.

Vad är era förväntningar?

Jenny: Hoppas att det vi ska bygga går som planerat och att vi blir klara, för det förväntar vi oss.

Felix fortsätter med att förklara att det är inget specialmaterial som behövs så vi hoppas att det finns även i Thailand.

Vi hoppas komma överens, även om vi inte kan språket, annars kör vi hårt med kroppsspråket, och visar med händerna.

De båda avslutar intervjun med att berätta att de gärna vill lära sig att säga ett par ord på Thailändska, som; hej/hejdå varsågod och tack.Vi vill önska dem och resten av gruppen som ska iväg stort lycka till och ser fram emot att få höra om deras vistelse när de är tillbaka.

Följ deras spännande resa här!