Intervju med vår rektor på YG Uppsala

Vad är din bakgrund?
– Jag är uppvuxen i Gällivare, där arbetare jag och fick industribakgrund inom svets och skärande. Jag utbildade mig till lärare i Umeå och har jobbat inom Thorengruppen sedan 2009. Jag jobbade som rektor i Umeå några år och 2015 flyttade jag till Uppsala. Då var jag med och startade upp det som idag är Yrkesgymnasiet Uppsala.
Vad bör man tänka på när man söker ett lärlingsprogram?
– Jag har något jag gillar att kalla för Björns tre råd, dem lyder såhär:
1. Om du är sjuk så meddelar du lärare och handledare.
2. Visa intresse för yrket och kom i tid till arbetsplatsen.
3. Ha inte mobiltelefonen i handen någonsin under arbetsdagen.
Klarar du detta klarar du allt!
Vad är det bästa med YG Uppsala?
– Den familjära stämningen som är så himla viktig! Vi försöker alltid få våra elever att känna sig som hemma och trivas!