Intervju med Juni Berglund

Namn: Juni Berglund
Utbildning: Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Intressen: Vara med vänner och umgås. Upptäcka världen.
Framtidsdröm: Upptäcka världen
Favoriträtt att äta: Sushi

— Varför valde du Yrkesgymnasiet?
Jag var ganska skoltrött i grundskolan och ville testa något annat än Natur och Samhäll. Jag ville ha mycket praktik därför valde jag Yrkesgymnasiet.

— Vad är det bästa med restaurang- och livsmedelsprogrammet?
Jag får träffa olika människor, man behöver vara social och det finns alltid något att göra.
Jobbmöjligheterna är stora efter studenten och det behövs alltid.

— Vad får du lära dig på programmet?
Jag får lära mig mycket, allt inom service, vara proffsig, jag får lära om drycker- öl, bröllop, bära tallrik, glas och arbeta ergonomiskt.

— Vad är det roligaste?
Det roligaste är att jag får jobba med människor. Vara social och glad.

— Hur är det att ha APL mer än hälften av gymnasietiden?
Det är bra, men ibland saknar jag skolan och mina vänner. Man lär sig väldigt bra när man har mycket praktik som t.ex språk och man anpassar sig till alla olika sorters människor.

— Vad vill du göra i framtiden?
Resa i framtiden och upptäcka nya länder och hur det är i runtomkring i världen.

— Har du något råd till andra som vill gå det här programmet?
Det är roligt, man lär sig väldigt bra grejer. Man lär sig verkligen på riktigt. Gillar man inte vara på skolan och studera mycket så är det bra. Att man är förbered på att det är mycket praktik.