Intervju med Jacub Ojowski

Namn: Jacub Ojowski
Utbildning: Restaurang – och livsmedelsprogrammet
Intressen: Att laga mat. Spela spel och hänga med kompisar.
Framtidsdröm: Bli en jättebra kock, inte som Gordon Ramsey men nästan.
Favoriträtt att äta: Spagetti och köttfärssås

— Varför valde du Yrkesgymnasiet?
Det var mycket praktik, man lär sig väldigt mycket på praktiken och man har stora möjligheter att få ett jobb efter studenten.

— Vad är det bästa med restaurang- och livsmedelsprogrammet?
Att laga mat, se nöjda gäster och göra dem glada.

— Vad får du lära dig på programmet?
Jag får lära mig många saker, så som laga mat. Men man får också lära sig om bakterier och hur man skall behandla råvaror. I skolan får vi lära oss mycket om hygien, jag får lära mig om olika sorters knivar.

— Vad är det roligaste?
Att laga mat, mina kollegor på praktiken. En rolig och bra atmosfärs på jobbet.

— Hur är det att ha APL mer än hälften av gymnasietiden?
Det är lite svårt, man får ta mycket ansvar. Vakna tidigt, komma i tid. Det skiljer sig mycket från skolan.

— För vem passar kockyrket?
Till folk som gillar att laga mat och folk som gillar att experimentera. Man måste också ha ett intresse för yrket.

— Vad vill du göra i framtiden?
I framtiden vill jag jobba som kock på en restaurang. Göra kunderna nöjda.

— Har du något råd till andra som vill gå det här programmet?
Att inte stressa och bara köra sin egen väg.