Intervju med handelselever på Yrkesgymnasiet Malmö

IMG_0117[ingress]Vi träffade nyligen Tim Carlsson och Sebastian Blomhav som går på Yrkesgymnasiet Malmö för att höra vad de tycker om sin utbildning.[/ingress]

Varför valde ni programmet?

Tim: – För att det är ett brett program och jag vill så småningom starta något eget och man får mycket kontakter och jobb direkt efter skolan.

Sebastian: – Jag valde programmet för att mitt mål i framtiden är att starta eget företag inom klädbranschen och här kan man kan bredda sitt kontaktnätverk inom branschen så att man sen lättare kan komma in på marknaden.

Vad vill ni göra efter gymnasiet och hur hjälper eran utbildning er dit?

Tim: – Jag vill jobba kvar på ICA och fortsätta att utbilda mig där samt resa. 

Sebastian: – Fortsätta att jobba mitt nuvarande arbete på MQ och ta reda så mycket som möjligt om hur fungerar företaget och bygga upp ett stort kontaktnät.

Hur fungerar det på era APL platser och på vilket sätt har eran APL-tid hjälpt er?

Tim: – Känns bra, har provat andra men ville till Livsmedel, jag vågar prata mer med okända människor och har öppnat upp mig mer.

Sebastian: – Har lärt mig faktisk mycket d.v.s den hjälpte mig att skaffa en bild om vad krävs för att man vara omtänksamt, serviceinriktad och alltid vara förbered att svara adekvat på alla ankommande problem på jobbet.