Hur Yrkesgymnasiets elever lyckas på Dressmann

YG Malmö. På Dressmann i Löddeköpinge praktiserar Henrik Berglin och han stortrivs. Handledaren och butikschefen Malin Jastrell är väldigt glad över att kunna lära upp en så duktig elev från Yrkesgymnasiet och talar om goda möjligheter till jobb. Här berättar hon om hur du lyckas inom handelsbranschen.

Malin Jastrells kometkarriär är nästan för otrolig för att vara sann. Hon började jobba på en Dressmann butik 2002 som deltidsanställd och efter bara 1,5 månad blev hon butikschef. Sedan dess har hon varit det i tre olika Dressmannbutiker. Idag är hon 34 år och handleder YG-eleven Henrik mot en förhoppningsvis lika lysande karriär.dressman

– Henrik är en väldigt pigg, glad och trevlig människa. Det går jättebra för honom och han har helt rätt inställning för handelsbranschen, vilket är viktigt för att lyckas. För är du av det rätta virket och har den anda som behövs kan du snabbt avancera. Det spelar heller ingen roll vad du gjort innan du kommer hit så länge du vill jobba och prestera, berättar Malin.

På Dressmann har du alltså stor chans att få jobb efter din praktik, och även om handelsbranschen går upp och ner håller sig Varner-Gruppens butiker på det torra, den klädkoncern som Dressmann ingår i. I Varner-Gruppen finns även andra kända varumärken som Cubus, Bik Bok och Carlings, något som är en fördel för Dressmannanställda då de också kan söka sig till positioner inom de butikerna.

Henriks framtidsplan har förstärkts

Henrik går andra året på YG:s Handels- och administrationsprogram och trivs väldigt bra – framförallt då han tycker att lärarna är engagerade. Deras engagemang lyser igenom på hans APL-plats när de besöker den, vilket Malin tycker är positivt eftersom det stärker samarbetet mellan skola och näringsliv. I framtiden vill hon gärna ta emot fler elever som Henrik från YG.

– På praktiken får jag göra allt ifrån att prismärka till att hjälpa kunder. Jag får bra coachning av min handledare och tycker att hon är både rolig och hård, på ett bra sätt. Framförallt har jag lärt mig mycket om människor och det är viktigt att kunna när man jobbar i butik. Min tid här har verkligen stärkt min plan på att fortsätta jobba inom handel, säger Henrik.