Handelselever på businessresa!

Handelseleverna möttes av glada londonbor då det råder babylycka i Storbritannien; pris William och Kate födde en babyflicka. Hela Victoria Station var full av flaggor och ljuset över Tower End var rosa.

Under dessa tre intensiva dagar fick handelseleverna besöka spännande butiker som t ex Abercrombie & Fisch, Top man, Selfridges m fl.

Eleverna hann också med att göra ett studiebesök på Business Sweden. Där berättade Sara om hur man hjälpte svenska företag med export och hur det är att göra affärer i Storbritannien. Många svenska företag som t.ex. H&M, Happy Socks, Spotify, Polarn&Pyret, Baby Björn och Clas Ohlson har idag egna butiker i London och företagen har blivit framgångsrika på den engelska marknaden. Svenskar som söker arbete i London har ibland lättare att få jobb. Vi anses vara positiva, effektiva och pålitliga. Elhandeln går bra i Storbritannien och servicesektorn blomstrar.

Handelseleverna fick också se en del nya restauranger som t ex Wagamana och hur stort det ekologiska utbudet är på t.ex. Whole Food på High Kensington Street. London har flera stora och fina muséer och på Science Museum fick klassen träffa elever från Thoren Business School i Umeå.

Språkkunskaper och kunskap om butiksförsäljning öppnar dörrar på den globala arbetsmarknaden.