Handelselever besöker den berömda julskyltningen på NK

Årskurs 1 på handelsprogrammet gjorde ett studiebesök på NK. Temat var NK:s stora julskyltning och den stora julkampanj som pågår i hela varuhuset ända fram till julafton. Eleverna fick lyssna på hur NK:s marknadsavdelning arbetar med att ta fram sin julskyltning.

På handelsprogrammet får eleverna göra studiebesök i butiker och på mässor. Syftet är att visa att teori och praktik hänger ihop och att det finns en mening med all kunskap. Vi tycker att kunskap är roligt och vi tror att du som elev lär dig bäst ute i det verkliga arbetslivet. Årets handelselever är mycket motiverade och drömmer om att få ett arbete inom handeln.

Om NK:s stora julskyltning år 2014:

Tidigt i gryningen den 16 november öppnar NK sin berömda julskyltning på NK i all sin prakt. Tomten anländer med häst och vagn för att öppna varuhusen med sin guldnyckel. Årets julskyltning är nissarnas jul och är ännu mer juligare än någonsin, med fler tomtar, mer glitter och en juligare jul än på många år. Varje julnisse är ett gediget hantverk och nissarnas mössor är handstickade. Den enorma granen hängs upp av lyftkranar och cirkusartister och det tar minst 18 timmar att få upp granen.

Tomten sitter beredd att ta emot önskelistor och granen är klädd i årets dekor.  Från den 13 januari har alla kunder en chans att buda på de sagolika kreationerna ur årets julskyltning. Utvalda delar ur den populära skyltningen kommer att upplåtas till auktion hos Bukowskis Market, där alla intäkter skänks oavkortat till Läkare utan gränser.