Hälsodag på Yrkesgymnasiet i Malmö

Idag har det varit HÄLSODAG på YG Malmö. Elevhälsoteamet har bjudit på hälsosamma smoothies, frukt och bär. Teamet informerade även eleverna om riskerna med rökning och vikten av att motionera.

Gunilla Angmo är skolsköterska på YG och har varit det i nästan 4 år och trivs på sitt jobb. Vi ställde lite frågor till henne:

Varför har ni valt att ha en hälsodag?
– Det är väldigt viktigt att uppmärksamma. Många elever har varit misstänksamma till sådant som är nytt, till exempel en nyttig smoothie med spenat. Så det är viktigt att öppna sinnet. Vi har även informerat om rökning viktigt är extremt viktigt att avstå ifrån för hälsans skull.
Kommer detta bli ett återkommande evenemang?
– Det är något vi absolut bör ha fler gånger. Kanske 1 gång/termin.
Vilket är ditt bästa hälsotips?
– Att äta bra och sova ordentligt. Jag tränade mer innan än vad jag gör nu men jag har tränat Qigong i 7 år och det kan jag starkt rekommendera.

m3

hälsodag yg4