Från mode till byggjobb, Yrkesgymnasiet hjälper dig med sommarjobb

Emel Skulis går andra året på Yrkesgymnasiet och läser handelsprogrammet. Emel har genom sin APL fått sommarjobb på Åhléns city här i Malmö.
– Jag har mycket hand om kundservice och service generellt. Jag håller även på lite med merchandiseing som innebär att vi ändrar om i butiken, vi skyltar, tar fram nya plagg och fixar en bra kombination till dockorna.

Emels sommarjobbsperiod är under en månad men hon kommer komma tillbaka sen till höstterminen igen när det är dags för henne att ha sin APL. Åhléns har varit väldigt nöjda med Emel så det var inte så svårt för henne att få en plats under sommaren.
Sedan tidigare har Emel även erfarenheter från Jack & Jones så det var väldigt naturligt för henne att börja jobba på herr avdelningen på Åhléns med lite mer fokus på jeansavdelningen.

Utöver arbetet får Emel Skulis även följa med på utbildningar. Senast var det en Filippa K utbildning som hon har stor nytta av i butiken.
– Det roligaste är att få träffa alla människor och få hjälpa dem med något som man tycker om. I framtiden vill jag dock inte bara hålla på med detta, jag vill så klart utvecklas, men just nu passar detta mig jätte bra.
Efter studenten ska Emel plugga vidare direkt och hennes planer är att plugga visual merchandiser.

Isac Andersson och Alexander Eriksson går båda första året på vårt byggprogram på Yrkesgymnasiet. Även Isac och Alexander har fått sina sommarjobb på Ikano Bostad i Västra Hamnen genom sin APL.
– Under mina tre veckor ska jag bygga upp kök och gipsa lite. berättar Isac.
– Jag ska vara här under en månad och jag ska gipsa. berättar Alexander.

Isac och Alexander tycker det är lite jobbigt att gå upp på morgnarna men de är ändå glada över sitt sommarjobb. Dagarna är mellan 7.00-16.00, för Alexander är det inte så farligt eftersom han bor tre minuter bort. Det är lite värre för Isac som måste pendla och får stiga upp klockan 5.00 på morgonen.
– Det är roligt att jobba här eftersom här är mycket att göra samtidigt som vi har roliga arbetskollegor. säger Isac och Alexander håller med.