Framgångssagan fortsätter – nu är Simon på väg ut i bilbranschen

Hans liv kretsar kring bilar och fordon. Nu har Simon Forsell fått lärlingsanställning på Forslunds bil i Skellefteå – trots att han inte ens avslutat studierna till fordonstekniker på Yrkesgymnasiet. Snacka om en kille som har hittat rätt.

Allt som brummar gör Simon Forsell varm i hjärtat. Sedan spelar det ingen roll om det är en cross, en skoter, hans Pontiac eller den omsorgsfullt skötta Golfen från 1987 som är Simons bruksbil.
– Jag gillar allt som det sitter en motor i. Om det är en gammal jänkare så är ju ljudet det bäst, men den här Golfen är ju roligt att småpyssla med. Den är 30 år gammal men en bil kan aldrig bli helt klar, det finns alltid något man kan hitta och förbättra, säger Simon.

Hans mekarbana inleddes redan som liten då han följde med farfar ut i garaget för att meka med hans ”Duett”.
– Så fort han var i garaget var jag där själv. Det första jag mekade i själv det var nog min cross där jag och pappa bytte luftfilter, berättar Simon.
För ett par år sedan tog han klivet över och började meka i en bil. Nu går han tredje året på fordonsteknisk på Yrkesgymnasiet och har redan fått en lärlingsanställning, detta trots att han inte tagit examen ännu.

– Simon har redan från börjat visat framåtanda och kamratskap med de andra killarna och tjejerna på företaget. Det gjorde vi att till i år då han går trean bestämde att han ska få anställning redan nu, han är en keeper helt enkelt, säger Jonas Staflund, servicemarknadschef på Forslunds bil.

Yrkesgymnasiet har haft ett samarbete med Forslunds i tre år där båda parter är nöjda med upplägget. Jonas Staflund är noga med att påpeka att det är viktigt att eleverna som kommer till dem även sköter skolan och kärnämnen som svenska, matte och engelska.- Du måste kunna läsa, förstå och skriva tydligt. Det är inte bara skruvning i dag (på en bilverkstad). Du ska ta hand om dina kunder själv, förklara pris, vad du har gjort och hela den biten, säger Jonas.
För Simon Forsell har Yrkesgymnasiet varit den perfekta utbildningen. Till våren tar han examen och det är nog ingen vågad gissning att han blir kvar i bilbranschen en lång tid framöver.

– Om tio år så är jag förhoppningsvis kvar i bilbranschen. Om jag jobbar här får vi väl se men förmodligen har jag väl mitt huvud i någon V8 eller nåt sånt, säger Simon.

 

Klicka här för att läsa mer om Fordons- och transportprogrammet.