Fordonsläraren: ”Idag kan vem som helst arbeta med bilar”

Mikael på Yrkesgymnasiet Malmö berättar in en ny video om fordons- och transportprogrammet. Han säger att alla som kan tänka sig bli bilmekaniker borde söka till Yrkesgymnasiet.
– Med dagens utvecklande teknik kan vem som helst arbeta med bilar, säger Mikael i videon.

Yrkesgymnasiet håller sig alltid uppdaterat och lär ut de senaste kunskaperna. Mikael har lång erfarenhet av branschen och har sett utvecklingen.

– Idag gör man helt andra saker än förr. Det är mindre tunga lyft idag, och bra att tekniken utvecklats så alla oavsett bakgrund kan bli mekaniker.

Mikael berättar att eleverna får bygga en bra grund första året innan de blir varma i kläderna. Under tredje året är eleverna nästan helt självgående och mest ute på riktiga arbetsplatser.

– Man blir inte utslängd till APL-platserna innan vi byggt upp grunderna.

Se videon med Mikael här:

Om Yrkesgymnasiet

Yrkesgymnasiet skapar jobb redan innan studenten. Eleverna lär sig sitt drömyrke genom minst 50% praktik på riktiga arbetsplatser. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Yrkesgymnasiet här.