Fordonselever från YG Gävle gör utlandspraktik i Tyskland

För två veckor sedan kunde Yrkesgymnasiet iGävle stolt skicka iväg två elever – Kim Bladin och Casper Söderlind – på tre veckors utlandspraktik i tyska staden Gera.

I samarbete med EU:s program för utlandsförlagd yrkesutbildning tog Kim och Casper, båda elever vid Yrkesgymnasiets fordonstekniska program, chansen att åka på en kostnadsfri praktik i Tyskland. Grabbarna är nu inne på din sista praktikvecka, Kim på Autohaus Böttcher och Casper på Autohaus Exner i Gera i Tyskland.

– Målet för utlandspraktiken är att få praktiska erfarenheter och känna på hur det är att arbeta utomlands. Det är en viktig del av utbildningen för de ungdomar som väljer bilyrket, och det gör våra elever mer konkurrenskraftiga, säger Lars Eriksson, fordonsteknisk lärare på Yrkesgymnasiet.

En längre intervju med både Kim och Casper publiceras när de avslutat sin praktik och är tillbaka på Yrkesgymnasiet.

Foto: Annika Fritsche, Gera.