Flying Tiger Copenhagen har fått förstärkning av två YG-elever

Emelie Hvornum och Batoul Alsamil går andra året på Yrkesgymnasiet Malmö. De båda läser Handels- och administrationsprogrammet och har under ett år haft sin APL (arbetsplatsförlagt lärande) på Flying Tiger Copenhagen på Emporia i Malmö. De båda trivs mycket bra och ångrar inte sitt gymnasieval.
– Det bästa med skolan är lärarna. Jag kände att man inte ska välja det som alla andra väljer. Jag kände att Yrkesgymnasiet var bra då man fick komma ut och jobba, berättar Emelie.

Emelie Hvornum och Baotul Alsamil har nyligen påbörjat andra året på Yrkesgymnasiet Malmö. De trivs oerhört bra på deras APL-plats Flying Tiger Copenhagen och känner att ett lärlingsprogram var rätt val. Batoul var till en början på Ica Supermarket innan hon hamnade på shoppingcentret Emporia.
– Jag ville komma ut snabbt och jobba. Jag tycker om att jobba i butik och då kändes Handels- och administrationsprogrammet som rätt val. Det är kul att prata med kunder, förklarar Batoul.

I nuläget har ingen av eleverna några planer på att byta APL-plats men känner att det framöver skulle vara kul att få testa på något annat inom området.
– Jag skulle vilja prova på något inom livsmedel i årskurs tre. Jag vill ha erfarenhet inom alla branscher, förklarar Emelie.

Båda två har nu jobbat på Flying Tiger Copenhagen i ganska exakt ett år och anledningen till att de trivs så bra beror bland annat på varierande arbetsuppgifter.
– Det är alltid olika saker som man får packa upp så man blir inte trött på jobbet, berättar Emelie.

Både Emelie och Batoul gick själva ut på jakt efter en APL-plats vilket också gav positivt resultat. Att själva ha lyckats hitta en APL-plats är något som de båda tycker är kul och häftigt.
– Det känns coolt att någon vill ha en och att man själv vågar, berättar Emelie.

Emelie och Batoul tror att arbetsplatsförlagt lärande förhoppningsvis gör det lättare för dem att få jobb i framtiden då man inte minst ligger steget före.
– Säger man att man har varit lärling så tror jag att det blir lättare för då har man erfarenhet redan och det krävs inte så mycket upplärning, berättar Emelie.

Förutom att de båda har ett stort intresse för service tycker de om att spendera sin fritid på makeup och tillsammans med kompisar. Till eleverna i årskurs 9, som väldigt snart står inför sitt gymnasieval, vill de tipsa om att gå sin egen väg och inte välja samma som sina kompisar.
– Välj inte efter andra och välj något som du är intresserad av och som du skulle kunna göra när du är vuxen. Gör inte något som du inte är intresserad av för då kommer du att hoppa av, avslutar Emelie och Batoul.