Fick jobb efter två veckor på Yrkesgymnasiet i Göteborg

Första terminen på Yrkesgymnasiet i Göteborg börjar gå mot sitt slut och det har varit en väldigt spännande och rolig start. Trots att eleverna bara varit på skolan i tre månader har det redan visat sig att en yrkesutbildning på Yrkesgymnasiet leder till jobb.

Felicia Elofsson går första året på vård- och omsorgsprogrammet och har redan lyckats få jobb inom vården. Innan gymnasiet kände sig Felicia skoltrött och fastnade då för Yrkesgymnasiet på grund av att det är mycket praktik. Hon fick sin APL-plats på Fridhem ålderdomshem och det dröjde inte många dagar innan hon fick erbjudande om att börja arbeta extra där efter det att hon fyllt 18. Felicia berättar att hon får göra lite allt möjligt. Till exempel hjälper hon de äldre när de ska gå upp på morgonen, ger dem mat, hjälper dem med hygienen, spelar spel och går på promenader.

Vi frågade Felicia om hon tycker att det är till fördel att ha så mycket praktik som eleverna har på Yrkesgymnasiet och det tycker hon verkligen.

– Att ha så mycket praktik under sin gymnasieutbildning tycker jag är bra för jag lär mig mer när jag arbetar praktiskt. Det är ett bra alternativ för de som är lite skoltrötta för man behöver inte bara sitta still i tre år, berättar Felicia.

Felicias framtidsdrömmar är att få fortsätta jobba på Fridhem efter studenten om tre år och sedan lite längre fram kanske starta ett eget företag för personer med funktionsnedsättningar. Hon tror att hennes utbildning på Yrkesgymnasiet kommer hjälpa henne att nå denna dröm. Hon förklarar att man lär sig mycket om att vara självgående vilket behövs om man ska starta upp eget.