Favour erbjuden jobb efter studenten ­– väljer att läsa vidare: ”skönt att ha alla möjligheter”

Favour går sista året på el- och energiprogrammet på Yrkesgymnasiet. Nästa vecka tar han studenten och har redan blivit erbjuden jobb, men planerar istället att studera vidare till elkraftsingenjör.
– Det är skönt att ha alla möjligheter, säger Favour.

Yrkesgymnasiet skapar för de allra flest jobb redan innan studenten, men ger även möjligheter till fortsatta studier. Duktiga Favour har redan fått jobberbjudande men tänker läsa vidare på universitet. Vi frågade honom vad han tycker om Yrkesgymnasiet.

Varför valde du just el- och energiprogrammet på Yrkesgymnasiet?

– Jag har alltid haft planer på att studera vidare efter gymnasiet och bli ingenjör. Att ha en gymnasieutbildning inom el- och energi är därför riktigt bra. Praktiken är också ett stort plus. Jag får vara ute 50% av studietiden och lära mig yrket på riktigt.

Vad är det roliga med Yrkesgymnasiet?
– Praktiken är det roligaste. Första gången jag fick vara ute på en arbetsplats förstod jag hur teorin fungerar i verkligheten. Jag lärde mig oerhört mycket under praktiken.

Hade du rekommenderat någon annan att välja Yrkesgymnasiet?
– Ja, hundra procent. Det är väldigt bra. Yrkesgymnasiet är perfekt om man vill vara ute på mycket praktik istället för att sitta inne hela tiden. Dessutom får man jobbmöjligheter direkt efter studenten samtidigt som det går att studera vidare om man vill.

Vilka planer har du efter studenten?

– Planerna är att studera vidare till elkraftsingenjör på universitet i Jönköping. Det är skönt att ha alla möjligheter att antingen studera eller jobba. Jag har färdigheterna – nu är det bara att utveckla.