Ett internationellt samarbete med guldkant

Hotell- och turismeleverna på Yrkesgymnasiet Örebro samlade tillsammans med Sida ihop 64 000 kronor till Operation Mercy för fattiga i världen.

– Vi är förvånade att vi klarade av att samla in så mycket pengar, det känns fantastiskt, konstaterade eleven Gabriella Morad.

Via ett internationellt samarbete med en skola i Serbien bestämde sig YG-eleverna för att samverka kring ett välgörenhetsprojekt Operation Mercy, en hjälporganisation som funnit i över två decennier för att bidra med utveckling och humanitär hjälp för fattiga människor främst i centrala Asien samt i östra och norra Afrika.

För varje insamlad krona passade också Sida på att bidra med 9 kronor och det gav till sist fin-fina 64 000 kronor till organisationen.

Gabriella Morad och hennes kompisar samlade in 6400 kronor och bidrog därmed till att skapa en bättre värld.

– Vi bakade bland annat lussebullar och sålde glögg, vi jobbade hårt och är jätteglada över pengarna vi kunde bidra med, berättar Morad.

Nu planeras ett liknande samarbete, YG Örebro planerar resa ner till Serbien och Srednja turisticka skola i maj.