Erik och Isak trivs jättebra: ”har jobb redan innan studenten”

Hör Erik och Isak berätta om sina upplevelser om Yrkesgymnasiet Malmö.
– Är man driven är det väldigt enkelt att få jobb, säger eleverna i en ny video.

Erik och Isak går andra och tredje året på Bygg- och anläggningsprogrammet. Båda sökte till Yrkesgymnasiet för att de trivs att arbeta med händerna och inte ville sitta still i skolbänken i under tre år.

I en ny video på Youtube berättar de om hur de är att ha minst 50% praktik av skoltiden.

– Det är väldigt roligt att vara ute på APL. Är man driven och visar att man vill göra det där lilla extra är det väldigt enkelt att få jobb, säger de i videon.

Båda Erik och Isak har jobb redan innan studenten. Erik arbetar på lov och så fort han har möjlighet för att dra in lite extrapengar. Isak ska om två dagar skriva på anställningskontraktet för ett arbete med husbygge i Västerhamn.

Men även om de redan har jobb har båda valt att läsa till högskoleförberande kurser ifall de väljer att läsa vidare efter studenten.

– Det är alltid bra att en praktisk utbildningen i grunden, många arbetsplatser ser det som ett stort plus, säger Erik:

Se videon med Erik och Isak här:

Om Yrkesgymnasiet
Yrkesgymnasiet skapar jobb redan innan studenten. Eleverna lär sig sitt drömyrke genom minst 50% praktik på riktiga arbetsplatser. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Yrkesgymnasiet här.