En lekstuga som förenar och gör gott

YG Malmö hjälper de behövande i ett projekt som involverar två av skolans program. Det är byggeleverna i årskurs 1 som har byggt en lekstuga som sedan ska säljas av handelseleverna. Pengarna klasserna får ihop ska skänkas till välgörenhet.

Det är byggläraren Daniel Tegnvallius som inspirerat och lett projektet från början och eleverna har varit väldigt positiva till det hela. Att Handels- och administrationsprogrammet samt Bygg- och anläggningsprogrammet arbetar tillsammans är något som uppskattas mycket och eleverna tycker att det är roligt att göra något gemensamt. Målet är att projektet ska vara klart till efter påsk och nu är det bara att sälja lekstugan som återstår.

– Eleverna har byggt lekstugan i olika moduler som ska monteras ihop på plats. Då ska samtidigt de sista detaljerna göras klart och den ska målas, säger Daniel och fortsätter.

IMG_2249– Det passar även bra att göra det här projektet nu eftersom eleverna får med sig den kunskap som ingår i kursmålen på samma gång som de gör en god gärning.

Större planer i framtiden

Tidigare på Yrkesgymnasiet Malmö har det byggts större stugor men de är svårare att bli av med så därför valde Daniel att låta eleverna göra en lekstuga som har ett större attraktionsvärde när den ska säljas. Han tycker att projektet har fungerat bra hittills och hoppas kunna utveckla det till nästa år.

– Det är roligt när man samarbetar mellan programmen och jag hoppas därför kunna göra projektet ännu större tills nästa år så att hela skolan kan involveras. Jag kan till exempel tänka mig att det blir två stugor till nästa år. Men först måste vi vänta in responsen och utvärdera vad som kan göras ännu bättre. Att eleverna varit duktiga och lärt sig mycket när de jobbat gör att projektet än så länge känns väldigt lyckat.

 För att se hur projektet slutar och vilken välgörenhet eleverna väljer att skänka till kan du som läser följa YG Malmös Facebook för de senaste uppdateringarna.

IMG_0160