Emil lär sig i verkligheten

[ingress]Emil Pettersson trivs bra på sin APL-plats Målerispektrum.
– Jag lär mig hela tiden här, säger han.[/ingress]

Emil valde Yrkesgymnasiet för att få jobba mycket praktiskt. Han gillar också att Yrkesgymnasiet är en mindre skola än många andra.
– Vi har bra sammanhållning, säger han.

Emil går bygg- och anläggningsprogrammet och har valt inriktning måleri. Han gör sin APL på Målerispektrum i Västerås. Företaget har olika uppdrag, så Emil får jobba både hos privatkunder och på stora byggen.
– Jag får lära mig allt, som att måla, spackla och slipa. Det är något nytt varje gång! Jag vill vara kvar på företaget så länge som möjligt.

Emil har två år kvar på sin utbildning och han ser ljust på framtiden.
– Jag får bred erfarenhet redan nu, det är en stor fördel när man ska söka jobb. För yrket måste man kunna saker som kräver viss teknik som man måste praktisera i verkligheten för att lära sig och det gör jag nu.

 

 

 

 

 

 

 

Namn: Emil Pettersson
Utbildning: Bygg- och anläggningsprogrammet, Yrkesgymnasiet Västerås
APL-plats: Målerispektrum
Lyssnar på: Allt möjligt
Äter helst: Kebab
Gör på fritiden: Tränar på gym och är med kompisar