Elevintervjuer från Yrkesgymnasiet Stockholm

Michelle Sundin, åk1, hantverksprogrammet inriktning frisör

Var har du din APL plats?
– Jag praktiserar på Söderspa på Medborgarplatsen och trivs bra där. Jag får öva på min docka, klippa och styla hår, färga personalens hår, schamponera, övar även på bemötande och service genom att ta emot kunder, hälsa dem välkomna, ge dem kaffe m.m. Det är kul att få träna på service och jag har jättetrevliga kollegor som är förstående och engagerade.

Vad drömmer du om?
– Jag vill fortsätta att jobba inom frisöryrket och senare plugga vidare till något annat.

Trivs du på skolan?
– Ja, jättebra. Alla känner alla, det är en skön miljö och lärarna är bra.

Miriam Okaddem, åk1, handels-och administrationsprogrammet inriktning butikssäljare 

Var har du din APL plats?
– Jag praktiserar på Jack & Jones och jag trivs väldigt bra där. Alla som jobbar där är trevliga och de ger mig stort förtroende. Butikschefen håller verkligen ihop gruppen på ett bra sätt. Alla pratar med alla och är trevliga mot varandra.

Vad får du göra?
– Allt möjligt. Jag är på lagret, tar emot leveranser, kollar fakturor, räknar paket, larmar, sorterar och viker kläder och klär på dockorna. Framöver ska jag även få stå i kassan.

Vad har du för drömmar?
– Jag vill jobba som butikssäljare. Mitt mål är att starta eget, en klädbutik, och designa kläder.

Vad tycker du om skolan?
– Jag trivs bra då det är så familjärt här.