Elevintervju med Viktoria och Stephanie från YG Linköping

Viktoria och Stephanie studerar Handels- och administrationsprogrammet. Vi var nyfikna att höra vad dem hade att säga om vår skola.
Vad är det bästa med att gå ett lärlingsprogram?
Det är så mycket praktik så att man får den erfarenhet man behöver. Med rätt praktikplats får man jobb direkt efter utbildningen. Man lär sig så mycket mer när man får jobba med det man lärt sig i praktiken säger Stephanie.bild intervju[1]

Vad är era framtidsmål?
Stephanie: Att starta eget.
Viktoria: Jobba några år sen gå en butikschef utbildning. Målet är att få jobba som butikschef i framtiden

Hur kom det sig att ni valde Yrkesgymnasiet och handels-och administrationsprogrammet?
Valde YG för att det är en liten skola. Man får den hjälp man behöver. Fördelen är att man är redo för yrkeslivet direkt efter studenten när man praktiserat så mycket. Stephanie säger att YG var det bästa alternativet när jag i framtiden ville starta egen butik.

Viktoria håller med om att en skola som YG med mycket praktik/lärling var det självklara valet för att enklare får jobb efter studenten. Hon valde handelsprogrammet för hon ville jobba i butik och utvecklas inom detta.

Vad tycker ni om er yrkeslärare?
Vi är mycket nöjda med lärarna. Lärarna lär ut väldigt bra. Det är lätta att prata med, man kan vända sig till dem när det gäller allt. Vi har kul på lektionerna samtidigt som vi lär oss mycket. Lärarna är kunniga samt mycket förstående.

Vad vill ni göra efter studenten?
Börja jobba och tjäna pengar. Satsa på att starta eget framöver, helst utomlands säger Stephanie. Viktoria vill också jobba några år, gärna inom butikshandel utomlands. Därefter gå en vidareutbildning inom ledarskap för att bli butikschef.

Vad är era bästa egenskaper?
Stephanie: Noggrann, snabb på att lära sig. Alltid trevlig mot kunderna.
Viktoria: Snabblärd. Bra på att lyssna och ta till mig kritik.