Elevintervju med Erika på YG Stockholm

 

yg

Erika Stigson studerar vård-och omsorgsprogrammet med inriktning undersköterska på Yrkesgymnasiet Stockholm. Vi var nyfikna på vad hon hade att säga om vår skola.

Vad fick dig att välja Yrkesgymnasiet?
– Jag valde YG för att jag gillar lärlingskonceptet som de har i sin läroplan. Här får jag chansen att vara
med på en riktig arbetsplats tillsammans med en handledare för att verkligen få pröva på det jag studerar på riktigt. Det tycker jag är riktigt bra.

Vad är det bästa med din skola och inriktning?
– Jag tycker att vi har många bra och engagerade lärare. Det känns som om jag lär mig bra tack vare kombinationen av engagerade lärare och möjligheten att få pröva på det riktiga arbetslivet. Det är även bra att kurserna skapar många jobbmöjligheter efter gymnasiet.

Hur märker du av att skolan är ett yrkesgymnasium?
– Det blir en väldigt unik stämning eftersom att alla på skolan går runt i de arbetskläder de har inom yrket de utbildar sig till. Det är ganska häftigt att se!

Skulle du rekommendera skolan till andra och i så fall varför?
– Jag skulle rekommendera skolan främst för att vi har bra lärare, samt att den ger en extremt bra erfarenhet inför framtiden. Skolan förbereder oss verkligen inför det riktiga arbetslivet och det tycker jag är viktigt.