Elevfonden tog Yrkesgymnasiets elever till Dreamhack

Tio av Yrkesgymnasiet Västerås elever vid El- och energiprogrammet tog saken i egna händer. Tack vare Elevfonden fick de möjlighet att besöka och delta på världens största datorfestival Dreamhack på Elmia-mässan i Jönköping med 26 000 besökare från hela världen.

Datorspelsfestivalen inom e-sport och datorspel är onekligen ett eldorado för entusiasterna och YG-eleverna lämnade inte Jönköping besvikna.

Tack vare elevernas egna engagemang och bidrag ur Yrkesgymnasiets Elevfond fick de uppleva det upphaussade eventet på plats och uppmärksammades också i Västerås Tidning för sin närvaro.

Dreamhack-dagarna applåderades rejält av eleverna på El- och Energiprogrammet.

– Det är ungefär som om fotbollsintresserade skulle få komma in i ett omklädningsrum och träffa sina idoler. Ett perfekt tillfälle att fånga elevernas gemensamma intresse, säger Jens Bergman som också tillsammans med sina elever fick ta del av den enorma el- och kabelkraft som behövdes för att göra arrangemanget felfritt.

– Vi fick en rundvandring där vi fick ta del vilken enorm datakraft som behövdes. Det var över 800 personer som jobbade med eventet varav 120 bara jobbade med el- och data så för oss var det ett perfekt utbildningstillfälle, konstaterade Bergman.

Dreamhack hade under fredagen sin ”peak” med 24,8 GB/s i och under fredagen hade 91,9 TB data används.

– Om man skulle ha den data på CD-skivor skulle man kunna bygga ett 170 meter högt torn.